Wwoofen is top!
Gday Mates! How're u?
Ik hoorde dat het nog steeds vriest daar? Ging hockey daarom niet door?
Allemaal weer fris en fruitig na de voorjaarsvakantie? Straks alweer meivakantie voor jullie.. times flying!!
Hier alles goed! Ik zit nu in Ayr, bij een wwooffamilie. Ik had een paar weken geleden al een wwoofadresje opgezocht in mn wwoofboek, ik wou wel iets met paarden doen, als ik toch op een boerderij ging zitten.. Ik had Jane gebeld, en die was heel enthousiast, maar ook op vakantie in maart.. Dus dat werd m niet, maar haar vriend Evan had misschien wel plek? Dus na wat contact kon ik komen wanneer ik zin had en dan zou hij wel zorgen dat er wat werk voor me was.. top!
Zondag 21 febr vertrok ik met de bus naar Ayr, mijn bus was natuurlijk gecrasht, maar er was een andere busservice die mij wel mee wou nemen, zal vast mn wanhopige gezicht zijn geweest toen ik hoorde dat ik misschien nog langer in Tully moest blijven, haha! Nog een mooi strandje tegen gekomen onderwerg tijdens een break..
Om 3u haalde Evan me op en gingen we gelijk de paarden checken, hij heeft er ongeveer 50, veulens, fokmerries, een groep ruinen en een groep jonge merries en een hengst, allemaal in verschillende paddocks binnen een straal van 10km rond zn huis.. gelijk een hek gefikst en een fikkie gestoken, dagdag schone kleren, get used to it!
Daarna gingen we naar zn huis en ontmoette ik zn ouders. Dit is nogal een aparte situatie, Evan is namelijk 35. Zijn ouders (Barry and Sandra) hebben 4jaar door Australie gereisd en sindsdien woont die hier en hij is niet uit huis gegaan sinds ze terug zijn.. Toen ik m vroeg wat die ervan vond zei die: Hmm, yeah well it's definitely interesting.. haha
Maar zijn ouders zijn top! Zn moeder kan heerlijk koken en ze zijn superaardig, ik voelde me gelijk thuis! Het huis is al meer dan 100 jaar oud, maar echt zo'n heerlijk oud huis(Als je snapt wat ik bedoel). Evan ging zondagavond naar zn broer, pighunting.. (Dan gaan ze met een paar honden ergens heen, scherp mes mee, iets om in te slapen en that's it. Die honden vinden het echt geweldig, zodra ze die collars zien (een halsband die hun nek beschermt tegen de scherpe tanden van die zwijnen) beginnen ze op en neer te springen..Dinsdagmiddag kwam die pas terug, 5 pigs gevangen. De drie honden zijn allemaal gewond, 1 had een tand er half uithangen en die heeft nu een soort beugel, de andere hebben een paar wonden, maar t zijn allemaal happy honden en ik weet nog steeds niet wat ik er nou van moet vinden..
In de tussentijd had ik een beetje in de tuin gewerkt, lekker uitgeslapen en het huis+ erf verkent, alles op mn dooie gemakje. Dinsdag begon het werk weer.. Wat ik hier ongeveer doe is: De paarden checken, voeren, manen knippen, fikkies stoken (tegen de muggen), hekken fiksen, paarden verhuizen naar andere paddocks, helpen in t huis, voerbakken maken (van die grote staanders, die je ook voor vee ziet, met een dak erop enzo, grote voerbak erin..), ik zou mezelf niet eens vertrouwen met die machines, hij wel, haha. Ik moest het ijzer gladmaken en daarna verven.. Verder wat administratief werk, klusjes voor Sandra (ze is een schooljuf voor 7-8jarigen, dus wat tabelletjes, opdrachtjes gemaakt, geknutseld en een wat dingen ingekleurd, haha!
Donderdag was Sandra jarig, als cadeau heb ik haar auto gewassen (kon niet even naar town om iets te halen..) Vrijdagavond zijn Evan en ik ' op stap' geweest, naar de pub in Ayr, gepoold en een paar biertjes weggetikt met 35+ers, echt een topavond gehad.. Mijn poolbijnaam was ' the emperor'.. Wat een lol. Verder in t weekend veel regen gehad, dus heb ik een hele serie gekeken ( Firefly, goede serie!)
Tweede week was ongeveer hetzelfde, vanalles wat.. Het was zo belachelijk heet dat je tijdens het fikkies stoken maar even hoefde te bukken en al je zweet bluste bijna het vuurtje ;)!
Vrijdag vroeg op: Crabbing! Om 5u op, half 7 naar Damien(20) en Liam(13), zonen van vrienden van Evan.. Zij hadden een boot en we gingen met hen Krabvissen. Rond half 8 waren we op de zoutwaterrivier, lekker een beetje crossen op de rivier! De mannen spieste de dode vissen als aas in de kooien, toen gooide we ze(12) verspreid uit en hadden we om 9u smoko op een strandje, hoe relaxed! De hele dag een beetje afwisselend die kooien gecheckt, krabben gemeten (ze moeten een bepaalde grootte hebben en t moeten mannetjes zijn, anders vist iedereen die rivier leeg), gevist en garnalen gevangen.. De vangt was uiteindelijk 10 grote krabben en een emmer vol garnalen! Hallelujah!
Heerlijke dag op het water gehad! Op de terug weg viel de moter uit: Geen benzine meer!! Na een halfuur peddelen waren we er gelukkig!
Rond 5u bij Damiens ouders, gingen de krabben de pan in en had ik voor het eerst krab! Interessant.. zelf gevangen en dan s avonds opeten.. Weer een nieuwe ervaring! Topdag!
Zaterdag heb ik al het gras gemaaid op zo'n grasmaaiertje, heb ik ongeveer 5u over gedaan, haha! Toen waren Nessa en Lindy al aangekomen (vrienden van Evan uit Airlie Beach), heel gezellig! S avonds de garnalen gegeten en daarna op stap, weer leuk.. Zondag vroeg op en Evans les gekeken (hij geeft springlessen), daarna spullen gepakt want.... We gingen naar Ross (Evans broer)! Rond half 5 waren we er en om 5u gingen we op pad: pighunting! We reden naar een bepaald punt en vanaf daar lopen. Het is echt raar, had een beetje gemixte gevoelens.. Die zwijnen verwoesten het land, dus het is goed om ere en paar te vermoorden, maarja, ben toch wel 10jaar vega geweest! Maar toen ik eenmaal die honden zag rennen kreeg ik een flinke adrenalinekick! Uiteindelijk hebben we niks gevangen, maar het was wel weer interessant! Op de terugweg hebben ze nog een kangaroo geschoten(gadverdamme).. Maandag, dinsdag en woensdag: Mustering cattle!
Op quads (!!) gingen Ross, Evan, ik en Poss (Ross zn baas) vee drijven! Mijn eerste ritje op een quad was niet zo geslaagd, maar daarna was het echt supergaaf! Bijna in een meer gereden, vastgezeten in een boom (heus) en lekker geraced! Geniaal! Elke ochtend vroeg op, reden we naar een bepaald punt en dan begonnen we, eigenlijk deden de honden al het werk.. en die honden zijn echt goed! Ik wou dat Joep zo goed luisterde en zo slim was, haha! Dinsdagavond nog gegeten bij Poss en zn vrouw en 3 kids, 3 supergrappige jongetjes! Woensdag was een van hen (3jr) mee op de quad.
Al met al echt 2 ½ topweken gehad! Weer een andere kant van Australie gezien en een supertijd met deze familie gehad! Morgen ga ik naar Airlie Beach, dan halt Nessa me op van de bus en mag ik daar pitten! In ruil voor de gratis accomodatie en eten moet ik 2u per dag met haar poolen, geen probleem, haha! Vanuit Airlie beach ga ik een tripje maken naar de Withsundays en daarna naar Fraser Island.. Ik heb vanaf morgen ongeveer 9dagen om in Brisbane te komen (voor mn vlucht naar Bali).. Ik heb er in ieder geval enorm zin in!!
Hoop dat alles goed met jullie is, laat maar wat horen!
Ben benieuwd, xxxxxxxxx
Jemig Lisa, wat maak jij wat mee! En gruwelijke foto's ook! Ik had wel verwacht dat je een wat groter kaliber honden mee zou nemen op jacht. Ze zien er ook niet echt snugger uit, maarja.. dat heb ik met alle honden..
Je ziet er goed en gelukkig uit, veel plezier op Bali! xx
chickaa! wat een leven! ruilen? mail je snel, heb me door mn hers heen geworsteld. xx!
ps. de laatste keer dat ik jou op een quad zag rijden vloog je heel hard uit de bocht.. ;)
jij kunt straks niet meer wennen aan Nederland - de routines, het weer, de ruimte (gebrek aan), de vrijheid..........