bungy, wwoofen en Melbourne!
Helloooooo allemaal!
Pas maar op, nog 9 nachtjes slapen en dan stap ik alweer op t vliegtuig naar huis!
Dus ja, na mn bungy leef ik nog steeds, anders hadden jullie de foto's ook niet gezien ;)..
Hier gaat dus alles goed, ik zit nu in Melbourne, morgen ga ik naar Tasmanie voor een week! Zin in! Ik heb al een tour geboekt (het openbaar vervoer is heel slecht) voor 5 dagen en 4 nachten.. dus dat is de laatste week lekker relaxen en no worries!
Maar goed, mijn bungyjump! Wat was dat gaaf he! Om 11u stond ik klaar en op de weg ernaar toe (maarliefst 45min) heb ik de hele weg niet naar buiten gekeken en geprobeerd niet te denken aan wat voor idioots ik nu weer ging doen.. toen we daar aankwamen kreeg ik een harnas aan, werd ik op de weegschaal gezet en daarna door naar een kabelkarretje, naar de base. Was echt heel moeilijk om niet naar beneden te kijken, de diepte in. Daar aangekomen kreeg ik van die dingen om mn benen en al snel was het mijn beurt. Het enige wat door mn hoofd ging was: Oke lisa, niet naar beneden kijken, niet nadenken, gewoon springen! ' 3,2,1, go!' en daar ging ik, gillend als een klein kind 134 m naar beneden, en het was GAAAAAF!! Echt supergevoel!! Zo vet! Toen ik weer boven was, wou ik gelijk nog eens! Ik heb natuurlijk weer de foto's en video gekocht als bewijs..
De dag erna heb ik een dagtripje naar Milford Sounds gemaakt. Staat op nr 3 van werelderfgoed.. Om 8u op de bus en na 4u kwamen we dan aan in Milford Sounds, waar de ferry al op ons lag te wachten. Onderweg hebben we nog een paar leuke stops gemaakt, mooie foto's gemaakt. Op de ferry kregen we een uitgebreide lunch en heb ik, als een echte backpacker, mn tas volgestopt met fruit, botercupjes en brood, haha! Daarna door naar t dek en genieten van het uitzicht. Het was prachtig! We voeren door enorme fjorden, het was helaas wel wat bewolkt maar er waren overal watervallen, prachtig! We stopten bij een soort onderwater museum, was wel leuk (ik ben echt verwend met al het moois wat ik in NZ heb gezien!) en daarna werden we opgehaald door een speedboot en ging we alweer terug naar queenstown. Rond 8u waren we weer terug, een heerlijke dag!
6mei heb ik nog wat door de stad gelopen, genoten van een mooie herfstdag, wat souvenirs gekocht en een relaxdagje gehad.. Queenstown was een leuke stad met veel party party!
7mei stapte ik op de bus naar Christchurch; wwoofen! rond 4u kwam ik aan en Maree haalde me op. Uiteindelijk ben ik 12 dagen bij Maree en John gebleven. Ze hebben 2 boxers, die ALTIJD willen knuffelen en spelen, ongeveer 15 paarden en 3 schapen. Ik had mn eigen kamer met kingsize bed (met elektrische deken, haha!) Het eerste weekend eigenlijk weinig gedaan, het was namelijk weekend en dat betekent relaxen! Maree heeft zelf allemaal ongelukken gehad waardoor ze nu niet meer kan rijden, dus ze heeft mensen die voor haar rijden en showen, dus we hebben bij wat lessen gekeken in de weekenden. Meestal stond ik rond 7.30 op, lekker rustig ontbijten, rond 9u naar buiten en aan de slag.. ik heb een paar hekken geschilderd en wat in de tuin gewerkt, als ik dan rond 3-4u dacht dat ik wel klaar was ging ik de paarden voeren en wat met het veulentje werken. Dan naar binnen, de open haard aan en lekker douchen. Ik heb echt genoten van mn tijd daar! Maree en John waren zo tof! Ze hebben me mee uit eten genomen, in Christchurch gedropt om te shoppen, vanalles en vanaf de 1e minuut voelde ik me daar thuis!
Het was dan ook zo alweer 19mei en Maree zette me af bij het vliegveld. Als er iemand is die ik wil opzoeken in NieuwZeeland is het die familie wel! Maar goed, de vlucht was prima, back in melbourne baby! s avonds nog gezellig met San bijgekletst, altijd leuk om haar te zien! De dag erna ben ik op de trein gestapt naar de mensen waar ik met kerst en oud en nieuw ook heb gezeten, net als thuiskomen, haha! 's avonds ben ik nog bij een bballwedstrijd van Josh( de zoon) en Mickael gaan kijken, zo leuk om hem weer te zien!! Vrijdag ben ik samen met Kerrie naar de markt gegaan en heb ik al mn souveniers gekocht, ik heb geen flauw idee hoe ik dat allemaal in mn tas moet proppen (waarschijnlijk al mn eigen spullen weggooien, haha!) Daar hebben we ongeveer 5u overgedaan.. pfoe.
Zaterdag: The GREAT Ocean Road!! Dagtrip op de planning. Om 6u moest ik op! De hele dag was echt leuk! Veel mooie dingen gezien en het hoogtepunt was mijn helicoptervlucht over de 12 apostles! Al was het maar 10min, het was het zeker waard! ook de London Bridge was leuk! Mn tourguide had nog een leuk weetje: Toen de London Bridge instortte, stonden er 2 mensen op het stuk waar ze er niet afkonden. Er kwamen natuurlijk van die nieuwsheli's en die man op de rots was 1: zogenaamd ziek op t werk, en 2: met een andere vrouw dan zn eigen. Dan schaam je je ook rot, haha! 's avonds laat weer thuis, ik was kapot!
Gister heb ik echt een van de meest bizarre dagen van mn leven gehad, haha! Je verwacht dat je in Australie kangaroes ziet, maar dit was echt bizar. Robert (de vader) kwam binnen: Lisa, lisa, you gotta see this! Hurry! Dus ik naar buiten, zat er een kangaroe achter de auto!! Op hun erf! In Melbourne! Dat verzin je toch niet. Dus wij de wildliferangers bellen, die hem op zouden moeten halen. Dus ik zou hem in de gaten houden tot ze er waren. Ik keek even naar de straat, en ja hoor, wat zie ik? Een enorme kangaroe!! Vrolijk door de straat huppelend.. haha you've got to be kidding me.. Uiteindelijk is die kangaroe onder het door geklommen en kwam de ranger voor niks. 's middags zijn de honden nog uitgebroken, dus hebben we die de hele avond lopen zoeken, drama drama, want het zijn ' de beste' honden van Australie (ze fokken grote munsterlanders, momenteel zijn er 7 puppies!! Zo schattig :) ) Gelukkig zijn ze allemaal terug.
Morgen ga ik alweer naar Tasmanie, het enige wat ik helaas niet in Melbourne heb gedaan, is naar een AFLgame gaan. Dus ja, dat moet de volgende keer dat ik in Melbourne ben maar weer! Het was in ieder geval super om iedereen weer te zien, vooral Mickael was weer top!
Nou, tot ZIENS dan maar, want het duurt niet lang meer tot dat ik weer lachend door de straten van Liwadde loop! Ik ga nog even een week volop genieten en dan maak ik me op voor mn 24u in de vliegtuigen.. haha! Liefs,xx
YEAH!! je komt bijna terug!! maak er een mooie laatste week van! je hondje is in goede handen ;) kus!
ps. komen er ook nog foto's, of moet ik daarvoor geduldig wachten tot je terug bent :)
hahaha uploaden gaat wat langzaam en ik kan nog maar iets van 12 foto's posten, dus... haha moet zorgvuldig kiezen ;) Maaaaaar, je kan iig IETS zien! Tot snel :)xx
super om weer van je te horen / lezen/ zien! Wat een toptijd heb je daar! Leeuwarden kan dan alleen nog maar tegenvallen......... maar ja, deze herinneringen neemt niemand je meer af!
ik mail je,
liefs