Back to Backpacking!
Haa vriendjes, vriendinnetjes en familie!
Ten eerste wil ik even zeggen dat ik het echt tof vind om post te krijgen, dus voor iedereen die dat gedaan heeft; bedankt, top!
Hoe is het daar in NL? Begint de lente eindelijk? Iedereen gelijk halfnaakt over straat met de lente in de bol? Iedereen natuurlijk wild enthousiast dat Ajax lekker alles aan het winnen is en dit jaar landskampioen gaat worden :)! Jammer dat ik dat mooie feestje ga missen, haha!
Hier alles top, ik zit momenteel in Brisbane! Maar zal weer even bij het begin beginnen:
Na t wwoofen bij de Parkers stapte ik donderdag 11e op de bus naar Airlie Beach.. Mijn eerste indruk was echt top! Ik heb wel een gave foto ervan.. top! Ik werd opgehaald door een vriend van Ness en toen ik aankwam kon ik gelijk op een paard stappen! Ness heeft een rijschool en ze was net klaar met lessen en zelf op een paard gestapt! Als echte redneck ging dit natuurlijk gepaard met een biertje! Voor alles een eerste keer zeg ik dan maar! Tijdens het rijden waren er 3 walibi's (kleine kangaroo's) die aan de kant zaten mij aan te moedigen, haha! Het is toch wel weer Australie waar ik zit..
Vrijdag vroeg op en toen heb ik Dave de hele ochtend geholpen. Hij is een paardentandarts en dat was echt interessant om te zien! Hij heeft me alles laten zien en voelen, ik leer hier elke dag! Daarna naar de stad, Airlie beach in..Ik wou heel graag mntripje naar de withsundays boeken, maar voor vrijdag was alles gecanceld en voor zaterdag ook.. ik moest zaterdag maar even terugkomen, misschien was er wat voor zondag dat doorging. Daarna lekker gechilld bij de lagoon ( Was weer een zwembad in de stad.. moet je je voorstellen dat je ergens in Europa een GRATIS zwembad hebt, haha! Not!)
Zaterdag weer paardje gereden, David geholpen en daarna lekker geshopt! 's middags kwam ik een groep jongens uit nederland tegen die ik in sydney had ontmoet, echt grappig! 's avonds lekker uit eten.. sushi! Echt superlekker! 30 dollar voor 3 personen! Daarna op stap, Airlie is echt een toffe partystad! Samen met Ness, hottie (helaas geen foto, maar dit was zn bijnaam haha), may, Ben en Leigh op stap... ik word al een echte pro met poolen! Die avond veel te veel gratis drankjes gekregen (zal wel aan mn nieuwe shirtje hebben gelegen) verder geen details maar was echt een topnacht!
Zondag belde ik oceanrafting (wat ik had geboekt) maar dat ging niet door! Echt balen want de withsundays stond hoog op mn lijstje things to do! Een goede reden om nog eens terug te gaan naar Ozzzz! Toen maar langzaamaan begonnen met pakken! Maandag ochtend kwam ik om 5.30 s ochtends na een 11u lange busreis brak aan in Hervey Bay.. Om 7u werd ik opgehaald naar mn tripje naar Fraser Island waar ik om 9.15u aankwam, iemand had onderweg al een haai gezien dus dat was weer leuk..
Fraser is het grootste zandeiland ter wereld! Eerst een wandeling door het regenwoud, mooie beekjes (ik sprong heel enthousiast ineen en toen zag ik een dikke aal wegzwemmen, yaks)en een enorme boom die we met zn zessen(!!!) onarmd hebben, HUGE! Daarna al door naar lunch.. al het eten en de accomodatie was echt supergoed, dus bommetjevol door naar de Pinnacles, prachtige rotsen (sorry, niks over te vertellen want tijdens de busrit ben ik in slaap gevallen, hihi). Daarna echt een adembenemend uitzicht op Indian Head (dit noemen ze zo omdat het er vanaf zee zo uit ziet) Echt supermooi! Lekker genoten. Daarna door naar t scheepswrak. Een schip uit 1904 (eindelijk wat geschiedenis hier), veel gevaren tussen Australie en Azie.. 1934 werd het onvaarbaar verklaard en verkocht aan Japan voor het metaal. Op de weg naar japan kwam het in een cycloon terecht en strandde het op fraser. Dit wou ik even met jullie delen want het is waarschijnlijk het enige historische van australie.
Inmiddels had ik al 2 dingo's (wilde honden)gezien.. Die lopen hier op het eiland rond en er zijn overal waarschuwingsborden dat je je kindjes niet alleen moet laten bij de picknicktafel (is al een meisje doodgebeten). Daarna gingen we naar Eli Creek waar we lekker konden chillen, zwemmen en genieten van de mooie wereld (sorry, ik vond t echt heel mooi!) Toen terug naar Eurong waar ons appartement was. s avonds nog even naar DE bar van fraser, weer gepoold, maar DE bar sloot al om half 10! haha echt belachelijk! Maar ik was ook al best kapot van de lange dag..
Dinsdag gingen we na een goed ontbijt naar Hammerstone Sandblow.. Eerst een 45min wandeling en toen echt weer: WAUW.. enorme zandvlakte, puur natuur, geen voetprinten.. er was ook een meer, Lake Wabby, waar we weer konden zwemmen. Na de lunch op naar Lake McKenzie, dit zou supermooi zijn en na je duik zou je 10 jaar jonger lijken. Gelukkig leek ik geen 9, maar het was echt supermooi! Superhelder lichtblauw (zoet-)water! Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!
's avonds heb ik met Laura (van Montfoort) uit Leeuwarden afgesproken, samen met haar en haar reisgenootje Stefanie lekker uit eten geweest! Heel leuk om met je oudklasgenootje ergens aan de andere kant van de wereld een biertje te drinken! Al met al echt 2 superdagen die ik niet zal vergeten!
Woensdag om 5u opgestaan, om 5.20 moest ik klaar staan voor mn bus, pff het harde leven van een backpacker, haha! Rond 12.30 in Brisbane en ik was echt kapot! Lekker genikst! Mn roomies waren al helemaal aan t make uppen want het was St Patricksday (ene jandoedel heeft het geloof naar ierland gebracht en alle slangen weggejaagd)! Dus iedereen in t groen, groene kleren, bodypaint, nagelak, alles er op en er aan! 's avonds in t hostel waren er nog ierse volksdansen en karaoke.. was echt een topnacht en veel leuke mensen ontmoet!!
Vandaag op tijd op en nadat ik (gratis) mn mail had gecheckt, ging ik naar het (gratis) museum, echt een hele gave tentoonstelling, contemporary art! Ga morgen weer terug want er was nog veel meer. Daarna rondgewandeld door de stad en natuurlijk met mn vrouwelijke richtingsgevoel verdwaald, maaaaaaar ik vermaak me hier prima!!
Na een te lang verhaal wens ik mijn opa alvast een hele fijne verjaardag (dat is morgen) en tel ik de dagen af tot Bali, waar ik mn pappie weer zie! En maandag helaas mn tienerjaren verlies, haha! Foto's komen morgen!
Liefs!!
Ik wacht vol spanning op de foto's!! en je tienerjaren verliezen valt best mee hoor, je kan je nog steeds zo gedragen! ;) kusje!!
Lieve Lisa,
Getsie, een HAAI?????
je tasje met spulletjes staat klaar, overmorgen gaat papa naar je toe! Superveel plezier op Bali, goede reis ook! En dan wil ik zsm foto's zien!!!!
Dag schat, veel plezier verder.
mama
Heeey Lisa!
Wat een verhalen zeg! Je maakt maar wat mee daar, super om te lezen en te zien, de foto's spreken boekdelen :)
Hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad gister, met natuurlijk een Aussie feestje ;)
Geniet ervan en have fun op Bali!!
Groetjes Carolin