lisakeizer.reismee.nl

In 10dagen van Brisbane naar Sydney

Ola iedereen!

Hoe gaat het met iedereen? Ben ik echt benieuwd naar hoor! Dus plaats maar even een reactie bij dit verhaal

Laughing
!

Nou met mij alles goed! Op het feit dat ik begin te vervellen, net voordat ik naar nieuwzeeland ga, waar het wat kouder is(dus niet in je bikini op t strand), en dus WIT aankom in NL, na...

31 maart ben ik terug gevlogen van Bali naar Brisbane en heb ik de bus naar Surfers Paradise gepakt.. Rond 3u kwam ik aan in mn Hostel, eindelijk: douche en bed! Want mn vlucht was echt een rotvlucht! Ik heb s avonds al mn hostels voor de afgelopen 10 dagen gepland en daarna ziekjes lekker mn bedje in gekropen!

1 april.. HAHA geen grappen voor liesje! Om 9.15 werd ik opgehaald voor mn surfles!! Whoehoeeee!Dat wou ik toch wel heel graag doen, ik ben immers wel in AUSTRALIE! De les duurde 2u, het begon met uitleg over het surfboard en hoe je er op moest liggen.. toen gingen we dat natuurlijk even proberen.. We stonden tot ons middel in t water en moesten dan het board naar voren gooien en daarna jezelf erachter aan slingeren, en je met al je vrouwelijke spierballen omhoog drukken, top! Haha, maar het lukte me wel aardig eigenlijk! Daarna kregen we op t strand uitleg over hoe we moeten staan en na een paar keer droog geoefend te hebben mochten we weer de zee in. Uiteindelijk heb ik in al mijn pogingen iets van 5x echt kunnen staan en daar ben ik beretrots op! Haha, dat ging natuurlijk wel gepaard met veel waterslikken enkopje ondergaan, maar het was zooo gaaf! Ik wil echt meer leren!
De dag erna had ik wel overal spierpijn en blauwe plekken, maaaaar, zou t zo overdoen!
's Middags het stadje ingeweest, lekker rondgelopen en s avonds mn veel te lange Baliblog geschreven :)!

2april bestond vooral uit busreis. Om kwart voor 10 kwam ik aan in Coffs Harbour, leek me gelijk een leuke plaats! Gelukkig haalden ze tot 10u nog mensen op van de bus, anders had ik een pokkeeind moeten lopen!
De dag erna was superrelaxt! Lekker naar het strand gegaan, boekje erbij, je kent het wel! Heerlijk! 's avonds met mn roomie en 2 duiters (want ja, die heb je hier o-ver-al, weinig keus :p) tapas gehad en gesocialized, topdag!

Eastersunday! Al had dit voor mij de enige betekenis dat alle winkels dichtwaren.. Ik ben naar een plaatselijke rommelmarkt geweest (niks anders dan thuis, misschien nog meer troep) en s middags met Aki (mn roomie) naar ' DE grote banaan van Coffs'. De banaan was een beetje een tegenvaller (ik weet niet wat ik had verwacht), maar de wandeling ernaar toe was erg mooi! Langs alle stranden van Coffs harbour, met mooie uitzichtpunten onderweg! 's avonds gruwelijk lekker thais gegeten, en die porties waren zo groot dat ik mn resten maar over 2 bakjes had verdeeld en mee naar huis had genomen, zo heb je cheap lekker eten voor 3 nachten, haha! Je bent dan wel EN Nederlander EN backpacker...
's avonds de bus gepakt naar Port Macquarie en de superbuschauffeur die in portmacquarie woonde en klaar was met zn shift heeft me naar m hostel gebracht, relaxt!

maandag werd ik met een schok wakker; Waar was mn telefoon?!! Kwijt dus.. busmaatschappij gebeld en alle gegevens doorgegeven en toen maar naar het strand gegaan, was toch weinig wat ik kon doen.. 's middags ben ik naar het Koalahospital geweest, leuk! Om 3u was er een gratis tour. Toen die begon reed er net een auto weg die een zieke koala zou ophalen.. Marie(de tourguide) vertelde heel gepassioneerd over het ziekenhuis, hoe het was opgezet(allemaal vrijwilligerswerk), over de koala's die erin verbleven, en terwijl we rondliepen werden de koala's gevoerd!Was echt leuk om te zien!Toen we weer terug bij hetbegin waren, konden we de koala zien die was binnengebracht en hoe ze die behandelde. 's avonds de Davinci code gezien in t hostel, blijft goed.
Dinsdag was bewolkt: geen strand.. maar naar het stadje geweest en met 2 duitse jongens geouwehoerd tot ik naar mn bus moest (23.50 u).. Om 3.30u s nachts kwam ik aan in Newcastle.. Niet zoveel gezien want toen ik wakker werd heb ik uitgecheckt, boodschappen gedaan en ben ik op de bus naar port Stephens gestapt!Dit dankzij meneer Pasma, anders had ik dit waarschijnlijk geskipt.. en wat ben ik blij dat ik braaf heb geluisterd!!

Het hostel was geniaal! Er waren 4 bungalows, dus max ruimte voor 40 mensen, er was een buitenkeuken (wel overdekt) en op mn laatste dag heb ik een koala in de boom zien hangen! Haha! Het personeel was ook te gek en de hele sfeer was super! Wou dat ik er langer kon blijven!
Donderdag ben ik begonnen met een Dolphin tour! Samen met mn 3 roomies zijn we in christine's auto naar de haven gegaan. De tour duurde 2u en ik heb weer dolfijnen gezien! Echt gaaf! Blijven leuke diertjes! Na de lunch zijn we begonnen aan de wandeling op Tomaree Heads.. Een berg beklimmen, want op de top had je een geweldig uitzicht, zo hadden wij ons laten vertellen.. Ik was natuurlijk als eerste boven, had al mn foto;s al gemaakt en toen kwamen die andere meiden pas boven, haha! Maar het uitzicht was inderdaad te gek!
S middags met zn allen naar het strand gegaan en s avonds lekker mexicaans gegeten! (jeej, geen pasta!)

Gister hebben we al onze spullen in Christine's auto gepropt( het paste net) en na 2 1/2 u waren we in Sydney! Echt heel anders na al die kleine strandstadjes! Maar het was ook wel weer leuk om in Sydney te komen! Ik heb al mn post opgehaald (super!! Dank jullie wel!) en voor de rest lekker genikst, gezorgd dat alles klaar was voor vandaag, mn vlucht! Nog even wat geouwehoerd met de gast van de receptie (san, hij wist zelfs je achternaam nog :p!)

Ik heb de afgelopen dagen genoten van de veel verschillende plaatsjes en kijk uit naar wat nog komt.Vanavond zie ik Sandra weer! Jeeeej! Echt zin in! Sandra heeft 4 weken, ik 5 1/2 half, dus we zien wel of we samen gaan reizen of allebei appart, maar we kunnen in iedergeval samen in Auckland beginnen! Ik heb enorm veel zin in Nieuw Zeeland! Het zal wel heel anders dan Australie worden..

Liefs, xx

ariadne

hee meisje!

Supersupersuper Veel plezier in NZ meid, je gaat er echt van genieten. Het al eerst wel even koud zijn, maar het landschap en de mensen (en de feestjes) maken dat snel goed! Doe een dikke kus aan Sandra en hou me op de hoogte!

ari

Rho

live lisa, ben al 2 dagen druk aan het reizen en werken, maar vlootdag was het natuurlijk weer dubbel en dwars waard:P heb nu al zin om volgend jaar met je te gaan surfen, ik mis namelijk het "zandhappen" nog in je verhaal :D haha. hoop dat je vlucht goed is verlopen, en veel plezier komende weken! kus!
ps. morgen leusden uit.. je hoort van me!

LIJN

Lieve Lisa!

Wat een mooi verhaal weer, ben helemaal jaloers! Heerlijk dat je het zo naar je zin hebt! Zat mijn kaartje er nou ook eindelijk tussen? Anders wordt het een nieuwe! Laat maar weten, zal je binnenkort even een privebericht sturen via hyves!

Lieverd, geniet ervan!

Dikke KUS